Kanapki Pingwiny

Śliczne pingwiny są jeszcze smaczniejsze niż wyglądają! Szybko, oryginalnie i pięknie na stole Bardzo piękna dekoracja stołu - kanapki Pingwiny.
Julek34Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 65 % 20 g
węglowodany 13 % 4 g
193 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Wytnij plasterek 1 oliwki i wypełnij go serem przez powstały otwór . Możesz użyć noża, po prostu wypełnia oliwkę
2. Pokrój marchewki w plasterki.
3. Wytnij mały fragment z koła marchewki i włóż do innej oliwki, aby ostry koniec był Na Zewnątrz.
4. Teraz kładziemy oliwki jedna na drugiej i na kręgu marchewki i przekłuwamy wykałaczką od góry do dołu.
5. Pingwin jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g

Podobne przepisy