Kanapki Francuskie

wykwintne i niezwykłe połączenie smaków cytrusów i francuskiego sera. Doskonały dodatek do białego półsłodkiego, a także wina deserowego.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 12 g
tłuszcze 47 % 15 g
węglowodany 16 % 5 g
204 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 min

rozkładamy mandarynkę na plasterki. Ser kroimy w kostkę. Wszystko razem naciągamy na szpikulec (lub wykałaczkę), pięknie układamy na talerzu i podajemy na świąteczny stół.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Ser pleśniowy - 353   kcal/100g
  • Hermelin - 303   kcal/100g
  • Gorgonzola - 330   kcal/100g

Podobne przepisy