Canape Sail z ogórkami i serem feta

fantazyjne kanapki pomogą ozdobić świąteczny stół w oryginalny sposób! Piękne i jasne świeże ogórki w połączeniu z miękkim i przyjemnym serem feta nie pozostawiają nikogo obojętnym! Gotowanie takiej uczty to przyjemność! Spróbuj I ty!
JohannaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 18 % 5 g
węglowodany 68 % 19 g
137 kcal
IG: 10 / 90 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Pokrój brązowy chleb na kwadraty. Możesz je usmażyć, możesz zostawić świeży chleb-smak w każdej wersji jest po prostu niesamowity.
2. Posmaruj każdy kawałek serem feta.
3. Aby uzyskać elegancki wygląd, pokrój świeże ogórki wzdłuż na cienkie podłużne talerze
4. Umieść wszystkie przygotowane składniki na szaszłykach w kolejności w postaci łodzi z żaglem, który będzie służył jako ogórek.
5. Udekoruj kanapki koperkiem

gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy