kanapki z oliwkami, anchois, papryką na szaszłykach
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
wskazane jest, aby wziąć filet śledziowy o odpowiedniej wielkości, aby nie tracić czasu na jego przygotowanie. Powinieneś mieć takie długie paski śledzia.
umyj paprykę i pokrój na kawałki. Mniejsze można nadziewać oliwkami. Na szaszłyki nawlecz na przemian zielone oliwki, paprykę, oliwki. Dodaj sardele w dowolne miejsce.
owiń oliwkę śledziem i nawlecz ją na szpikulec. "Zabezpiecz" kolejną oliwką lub oliwką.
ułóż kanapki ładnie na talerzu i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g