kanapki z oliwkami, anchois, papryką na szaszłykach

miłośnicy domowych uczt docenią! Przepis jest bardzo prosty, ale też bardzo smaczny. Kanapki z oliwkami okazują się eleganckie, jako przekąska!
Arina KotenAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 21 % 4 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

wskazane jest, aby wziąć filet śledziowy o odpowiedniej wielkości, aby nie tracić czasu na jego przygotowanie. Powinieneś mieć takie długie paski śledzia.
umyj paprykę i pokrój na kawałki. Mniejsze można nadziewać oliwkami. Na szaszłyki nawlecz na przemian zielone oliwki, paprykę, oliwki. Dodaj sardele w dowolne miejsce.
owiń oliwkę śledziem i nawlecz ją na szpikulec. "Zabezpiecz" kolejną oliwką lub oliwką.
ułóż kanapki ładnie na talerzu i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Sardele Atlantyckie, konserwowe - 135   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g

Podobne przepisy