skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebujemy tylko: pomidora, cebuli, chleba, oleju słonecznikowego i soli. Lepiej jest wziąć olej nie rafinowany, ale skończyło mi się i wziąłem rafinowany.
Krok 2:
Pokrój naszego pomidora na pół, usuń kawałek, w którym był ogonek i pokrój w plasterki. Ten krok i następny można powierzyć dziecku, jeśli gotujesz z nim.
Krok 3:
Teraz pokrój chleb na małe kwadraty. Chleb żytni, od razu miałem cięcie. I tak pokroiłem jeden kawałek (to około 50 gramów) pionowo na 5 pasków, a następnie na kwadraty.
Krok 4:
Następnie cebulę należy pokroić w półpierścienie. Moje 30 gr. ta połowa nie jest dużą cebulą, jeśli masz ogromną żarówkę, możesz pokroić ją na ćwiartki, a następnie ćwiartkę w plasterki (połowa półpierścienia).
Krok 5:
I ostatnia rzecz-wysyłamy wszystkie nasze kawałki (pomidory, chleb i cebulę) do salaterki, solimy do smaku i dodajemy łyżkę.łyżka nie rafinowanego oleju słonecznikowego i wymieszaj.Coś mi mówi, że miłośnicy oliwy z oliwek mogą z niej korzystać. I jeszcze jedna osobista obserwacja - ta sałatka wygląda lepiej w & quot; szorstkiej & quot; misce: glinianej lub drewnianej. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g