Burger Sałatkowy

nadzienie do kanapek - teraz jako sałatka! Obfite, smaczne nawet bez dressingu.
Tatiana EAOAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 72 % 23 g
węglowodany 3 % 1 g
244 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ser pokrój lub zetrzyj w paski. Możesz użyć tarki do koreańskiej marchwi.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ogórek lub zetrzyj w paski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój szynkę w krótkie paski. Wymieszaj wszystko, dopraw majonezem przed podaniem.

lepiej napełnić tuż przed podaniem. Podawać schłodzone.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g

Podobne przepisy