Sałatka z awokado z ogórkiem i kiełkującą kaszą gryczaną

Szybka, pyszna, witaminowa sałatka! Dla zdrowia, sylwetki i nastroju! Ci, którzy dbają o swoje zdrowie, chcą być szczupli, lubią świeże warzywa, warzywa i owoce, z pewnością pokochają taką witaminową i niskokaloryczną sałatkę. Tylko magazyn składników odżywczych!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 61 % 14 g
115 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

1. Pokrój ogórek w cienkie plasterki.
2. Przenieś rukolę do salaterki.
3. Pięknie ułóż krążki ogórka wokół rukoli, połóż trochę na środku salaterki na liściach.
4. Połóż kiełkującą kaszę gryczaną na wierzchu, równomiernie ją rozprowadź.
5. Za pomocą małej łyżki połóż miąższ awokado na kaszy gryczanej.
6. Wyciśnij sok z połowy czerwonego grejpfruta, wymieszaj z solą i pieprzem.
7. Dopraw sałatkę sokiem grejpfrutowym, uważając, aby skropić wszystkie kawałki awokado - zapobiegnie to brązowieniu.

sałatkę można podawać. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Grejpfrut - 29   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Kiełkująca gryka - 310   kcal/100g

Podobne przepisy