Sałatka z awokado z ogórkiem i kiełkującą kaszą gryczaną
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój ogórek w cienkie plasterki.
2. Przenieś rukolę do salaterki.
3. Pięknie ułóż krążki ogórka wokół rukoli, połóż trochę na środku salaterki na liściach.
4. Połóż kiełkującą kaszę gryczaną na wierzchu, równomiernie ją rozprowadź.
5. Za pomocą małej łyżki połóż miąższ awokado na kaszy gryczanej.
6. Wyciśnij sok z połowy czerwonego grejpfruta, wymieszaj z solą i pieprzem.
7. Dopraw sałatkę sokiem grejpfrutowym, uważając, aby skropić wszystkie kawałki awokado - zapobiegnie to brązowieniu.
sałatkę można podawać. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Grejpfrut - 29 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Kiełkująca gryka - 310 kcal/100g