sałatka jarzynowa
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
opłucz wszystkie warzywa. Pokrój pomidory w poprzek, a następnie w plasterki, ogórki w półkola, posiekaj kapustę nożem, paprykę w pół pierścienie, cebulę w cienkie pierścienie, spuść wodę z groszku w puszkach i dodaj do sałatki. Sól, pieprz i wszystko wymieszać, polać oliwą z oliwek i ponownie trochę wymieszać. Sałatka gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g