sałatka jarzynowa

Prosty, ale niesamowicie smaczny i zdrowy! Bardzo lubię sałatki warzywne, zwłaszcza z kapustą pekińską. Sałatka jest lekka, smaczna i witaminowa!
AnastazjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 2 g
tłuszcze 46 % 6 g
węglowodany 38 % 5 g
83 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

opłucz wszystkie warzywa. Pokrój pomidory w poprzek, a następnie w plasterki, ogórki w półkola, posiekaj kapustę nożem, paprykę w pół pierścienie, cebulę w cienkie pierścienie, spuść wodę z groszku w puszkach i dodaj do sałatki. Sól, pieprz i wszystko wymieszać, polać oliwą z oliwek i ponownie trochę wymieszać. Sałatka gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy