sos sałatkowy Cezar bez anchois
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz i posiekaj czosnek tak drobno, jak to możliwe, zmiażdż go płaską stroną noża i zmiel solą. Musisz dostać pastę czosnkową.
2. Włóż żółtko do miski z dressingiem, dodaj musztardę i sok z cytryny. Wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
3. Dodaj pastę czosnkową, ocet i wymieszaj.
4. Cienkim strumieniem, ciągle ubijając, wlej olej.
5. Dodaj sos Worcester, Tabasco i pieprz. Wymieszać. Gotowe.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Sos Worcester - 78 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g