skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowałem niezbędne produkty do przygotowania potrawy. Mięso dobrze umyte, wysuszone i pokrojone na średniej wielkości kawałki.
Krok 2:
Marchewki zostały umyte, obrane i pokrojone w pierścienie i półpierścienie.
Krok 3:
Obierałem i pokroiłem cebulę w dużą kostkę.
Krok 4:
Obierałem ziemniaki i kroiłem na duże kawałki.
Krok 5:
Wlewam smalec i olej roślinny do kotła, podgrzewam go na dużym ogniu. Wkładam mięso do kotła, mieszając. Smaż go lekko, aż będzie złoty.
Krok 6:
Do mięsa dodaję marchewkę i cebulę, przykrywam pokrywką i gotuję, aż cebula będzie gotowa.
Krok 7:
Dodaj przyprawy i liść laurowy. Wszystko mieszam.
Krok 8:
Dodaję przygotowane ziemniaki, jeszcze lekko przyprawiam przyprawami, wlewam wrzącą wodę, aby pokryć całe ziemniaki płynem. Zmniejszam ogień do minimum, przykrywam pokrywką i gotuję, mieszając, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 9:
Gotową pieczeń układam na talerzach, doprawiam posiekanym czosnkiem i ziołami i podaję. Smacznego!!!
domowa pieczeń z mięsa kozła jest aromatyczna, smaczna i satysfakcjonująca.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Smalec - 930 kcal/100g