placek mięsny Ślimak z kurczakiem i grzybami

fantazyjne podawanie ciasta.
Marina ChernovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 11 g
tłuszcze 17 % 7 g
węglowodany 56 % 23 g
196 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowuję składniki. Ciasto gotowe do wstępnego rozmrożenia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do nadzienia kroję kurczaka w kostkę 1-2 cm.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczarki obieram i kroję niezbyt drobno, aby czuć się później w cieście.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Cebulę kroję losowo. Posiekaj pietruszkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podgrzewam patelnię na dużym ogniu, wkładam olej. Po rozpuszczeniu masła rozprowadzam kurczaka i smażymy, aż będzie w połowie ugotowany, dosłownie 3-5 minut.Kładziemy cebulę, mieszamy, smażymy przez kolejne 2 minuty. Rozłóż grzyby i tusze na średnim ogniu z zamkniętą pokrywką przez kolejne 5 minut.Dodaję sól, przyprawy i koperek, mieszam i odstawiam do ostygnięcia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zróbmy test. Odkurzę powierzchnię i wałek do ciasta mąką. Ciasto rozwałkowuję pionowo na długość około 80 cm, Szerokość 15-20 cm, a schłodzone nadzienie układam na środku kiełbasy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Szczypanie krawędzi ciasta.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotowuję blachę do pieczenia. Spryskuję blachę do pieczenia wodą, aby pergamin się nie ślizgał. Rozprowadzam pergamin do pieczenia i lekko posypuję mąką. Umieszczam kiełbasę z ciasta na blasze do pieczenia i od środka skręcam w kształt ślimaka.Ubijam żółtko i równomiernie przechodzę silikonową szczotką na wierzch i boki ciasta. To da mi piękny kolor podczas pieczenia. Posyp obficie sezamem.

jednym z ulubionych dań kuchni rosyjskiej są ciasta. Dzisiaj pokażę mój prosty przepis na ciasto z pieczarkami i kurczakiem z ciasta francuskiego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal / 100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal / 100g
  • Ciasto - 289   kcal/100g

Podobne przepisy