Wegetariańska ryba nori

bardzo smaczne i egzotyczne.
Afina PaladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 34 % 12 g
tłuszcze 26 % 9 g
węglowodany 40 % 14 g
180 kcal
IG: 43 / 0 / 57

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wymieszaj kefir z wodą. Ciasto można przygotować po prostu na wodzie lub mleku. Następnie wymieszaj wodę / mleko z jedną łyżką naturalnego octu,aby uzyskać 1 szklankę płynu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    8 łyżek mąki połącz z przygotowanym płynem. Mąkę lepiej odmierzyć specjalną miarką. Łyżki bez zjeżdżalni.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj mieszaninę, aby ciasto było nieco grubsze niż mleko skondensowane. Dodaj czarny pieprz, asafetydę, sól i cukier. Jeszcze raz dobrze wymieszaj ciasto. Dodaj sodę do ciasta tuż przed smażeniem ryby, aby soda nie reagowała z kefirem z wyprzedzeniem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ser w paski. Aby to zrobić, najpierw pokrój głowę sera na pół. A następnie wytnij każdą z dwóch połówek o grubości pół centymetra. Jak na zdjęciu poniżej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Arkusze nori przeciąć na pół nożyczkami. Zawinie się w nie ser Adyghe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj sos sojowy z wodą w osobnym pojemniku. Będzie potrzebny do zwilżenia arkusza nori, aby nie pękł podczas skręcania. Ale jeśli nie używasz sosu sojowego, możesz użyć tylko wody.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasmaruj połowę arkusza nori roztworem sosu sojowego, ułóż w nim kostkę sera i zawiń w nori, przekręcając do końca. Sos sojowy nada rybom wegetariańskim wyjątkowy smak.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Więc zawiń wszystkie kostki sera Adyghe w nori.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieścić podgrzać patelnię na średnim ogniu, dodając oliwę z oliwek (lub inne warzywa). Zanurz bułki z serem i nori w cieście i wyślij do smażenia na patelni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gdy kawałki wegetariańskiej ryby są smażone z jednej strony, należy je odwrócić i usmażyć z drugiej strony (1-2 minuty na stronę). Twoja wegetariańska smażona ryba jest gotowa! Jest dobra zarówno na gorąco, jak i na zimno!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Ser Adyghe - 240   kcal/100g

Podobne przepisy