skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wymieszaj kefir z wodą. Ciasto można przygotować po prostu na wodzie lub mleku. Następnie wymieszaj wodę / mleko z jedną łyżką naturalnego octu,aby uzyskać 1 szklankę płynu.
Krok 2:
8 łyżek mąki połącz z przygotowanym płynem. Mąkę lepiej odmierzyć specjalną miarką. Łyżki bez zjeżdżalni.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj mieszaninę, aby ciasto było nieco grubsze niż mleko skondensowane. Dodaj czarny pieprz, asafetydę, sól i cukier. Jeszcze raz dobrze wymieszaj ciasto. Dodaj sodę do ciasta tuż przed smażeniem ryby, aby soda nie reagowała z kefirem z wyprzedzeniem.
Krok 4:
Pokrój ser w paski. Aby to zrobić, najpierw pokrój głowę sera na pół. A następnie wytnij każdą z dwóch połówek o grubości pół centymetra. Jak na zdjęciu poniżej.
Krok 5:
Arkusze nori przeciąć na pół nożyczkami. Zawinie się w nie ser Adyghe.
Krok 6:
Wymieszaj sos sojowy z wodą w osobnym pojemniku. Będzie potrzebny do zwilżenia arkusza nori, aby nie pękł podczas skręcania. Ale jeśli nie używasz sosu sojowego, możesz użyć tylko wody.
Krok 7:
Nasmaruj połowę arkusza nori roztworem sosu sojowego, ułóż w nim kostkę sera i zawiń w nori, przekręcając do końca. Sos sojowy nada rybom wegetariańskim wyjątkowy smak.
Krok 8:
Więc zawiń wszystkie kostki sera Adyghe w nori.
Krok 9:
Umieścić podgrzać patelnię na średnim ogniu, dodając oliwę z oliwek (lub inne warzywa). Zanurz bułki z serem i nori w cieście i wyślij do smażenia na patelni.
Krok 10:
Gdy kawałki wegetariańskiej ryby są smażone z jednej strony, należy je odwrócić i usmażyć z drugiej strony (1-2 minuty na stronę). Twoja wegetariańska smażona ryba jest gotowa! Jest dobra zarówno na gorąco, jak i na zimno!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ser Adyghe - 240 kcal/100g