ciasto mięsne na poduszce z ciasta ziemniaczanego

samowystarczalne danie nawet na lunch!. Przepis spodobał się naszej rodzinie i sugerujemy, abyś go ugotował. Składniki przeznaczone są do rozłącznej formy 26 cm. podawane jako samodzielne danie!
Marina ChernovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 38 % 12 g
węglowodany 38 % 12 g
186 kcal
IG: 42 / 0 / 58

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki na przepis

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj ziemniaki i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Następnie spuść wodę, zetrzyj ziemniaki. Dodaj jajko, masło. Posolić. Mieszaj, aż będzie gładka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę i zagnieść ciasto. Umieść w dzielonej formie, tworząc boki. Wyślij do zamrażarki podczas przygotowywania nadzienia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj cebulę, smaż na patelni przez kilka minut na złoty kolor. Mięso kroimy w drobną kostkę, smażymy z cebulą, dusimy pod przykryciem przez około 10 minut, solimy, pieprzymy. Dodaj drobno posiekany pomidor i bakłażan. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3-5 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przejdź do sosu. Wymieszaj śmietanę, mleko i koncentrat pomidorowy. Dodaj jajko, lekko ubij trzepaczką. Sól, pieprz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż nadzienie na cieście i napełnij sosem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piecz przez 40 minut w temperaturze 200 ° C. 10 minut przed gotowością posyp tartym serem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal / 100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal / 100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Śmietanka 35% - 337   kcal / 100g
  • 40% - 362   kcal/100g

Podobne przepisy