skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki na przepis
Krok 2:
Drobno posiekaj ziemniaki i gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Następnie spuść wodę, zetrzyj ziemniaki. Dodaj jajko, masło. Posolić. Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 3:
Dodaj mąkę i zagnieść ciasto. Umieść w dzielonej formie, tworząc boki. Wyślij do zamrażarki podczas przygotowywania nadzienia.
Krok 4:
Posiekaj cebulę, smaż na patelni przez kilka minut na złoty kolor. Mięso kroimy w drobną kostkę, smażymy z cebulą, dusimy pod przykryciem przez około 10 minut, solimy, pieprzymy. Dodaj drobno posiekany pomidor i bakłażan. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3-5 minut.
Krok 5:
Przejdź do sosu. Wymieszaj śmietanę, mleko i koncentrat pomidorowy. Dodaj jajko, lekko ubij trzepaczką. Sól, pieprz.
Krok 6:
Rozłóż nadzienie na cieście i napełnij sosem.
Krok 7:
Piecz przez 40 minut w temperaturze 200 ° C. 10 minut przed gotowością posyp tartym serem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal / 100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal / 100g
- 40% - 362 kcal/100g