kotlety z kurczaka z mlekiem

delikatne, smaczne i bardzo soczyste kotlety z kurczaka! Nigdy bym nie pomyślał, że z mielonego kurczaka można zrobić delikatne kotlety. Ale według tego przepisu są soczyste, przewiewne i bardzo smaczne.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 12 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 7 % 2 g
175 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ubij cebulę, jajka,paprykę i mleko w blenderze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj mieszaninę do mięsa mielonego, dodaj sól i dobrze zagniataj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podgrzej patelnię olejem roślinnym i rozłóż mięso mielone łyżką, tworząc kotlety. Smażyć z 2 stron na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kotlety są gotowe. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy