Wątroba Piękna Wschodu

pyszne danie o niezwykłym smaku. Nic trudnego w przygotowaniu. Wszystko jest szybkie i proste.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 15 % 5 g
węglowodany 55 % 18 g
143 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój wątrobę na porcje i ubij jak kotlety. Następnie pokrój w długie paski. Jeśli masz wątróbkę drobiową, nie powinieneś jej bić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posyp wątrobę skrobią, papryką, solą, wyciśnij czosnek i dodaj olej roślinny. Wymieszaj i pozostaw na 20 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj sos sojowy, miód i koncentrat pomidorowy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę w półpierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gdy wątroba zostanie marynowana, usmaż ją ze wszystkich stron na oleju roślinnym.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie dodaj cebulę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zalej powstałą masę wrzącą wodą i wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Polej wątrobę sosem i gotuj na wolnym ogniu przez 7-10 minut pod zamkniętą pokrywką. Podawaj z ulubionym dodatkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Wątróbka jagnięca - 101   kcal/100g
  • Wołowy liver - 735   kcal/100g
  • Wątróbka gęsia - 412   kcal/100g
  • Wątróbka Kacza - 405   kcal/100g
  • Wątroba wołowa - 130   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy