skład / składniki
gotowanie krok po kroku
spróbuj przynajmniej raz zrobić domowe cukierki-a już nigdy nie pójdziesz po nie do sklepu) zaangażuj całą rodzinę w proces robienia cukierków, ten fascynujący proces połączy Cię, pozwoli Ci spędzić wieczór w zabawny i interesujący sposób!
kiedyś Robienie cukierków było popularnym zajęciem wśród dzieci, które chciały skosztować słodyczy. W sklepach po pyszne słodycze trzeba było stać w ogromnych kolejkach. Teraz króluje taka różnorodność wszelkiego rodzaju jasnych pudełek ze słodyczami, że są już zmęczeni, zmęczeni. I tak wracamy do starych dobrych domowych przepisów kulinarnych :)
przewijamy krakersy przez maszynę do mięsa. Napełnij skręcone krakersy stopionym masłem lub margaryną, wlej puszkę skondensowanego mleka, dokładnie wymieszaj. Otrzymujemy masę przypominającą mokry piasek, bardzo łatwo jest wyrzeźbić z niej wszelkiego rodzaju figurki - nasze przyszłe cukierki. Do nadzienia użyłam migdałów i suszonych moreli. Gotowe cukierki w kształcie, który im nadałeś, zwiń w proszek kakaowy. Dla otoczenia możesz umieścić je w pudełku po cukierkach: ) przed użyciem trzymaj cukierki w lodówce przez kilka godzin. I miłej herbaty!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Mieszanka suszonych owoców - 250 kcal/100g
- Ciasteczka Krakersowe - 504 kcal/100g