kanapka przekąska z pomidorkami koktajlowymi i serem

Prosta, ale efektowna przystawka na szaszłykach jest idealna na bufet.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 10 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 14 % 3 g
103 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj szaszłyki, osusz je i nawlecz na nie pomidorkiem koktajlowym.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie nawlecz kulkę mozzarelli. Umieść bazylię między serem a pomidorem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ponownie nawlecz pomidora.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tak teraz wygląda nasza przekąska.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz doprawiamy go pieprzem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Sól do smaku i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy