jabłkowe "kieszonki & quot;

pyszna i pożywna Fantazja na temat naleśników z dżemem jabłkowym! Ciekawy pomysł na serwowanie naleśników. Pyszne, ale kaloryczne kieszenie na jabłka.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 2 g
tłuszcze 28 % 7 g
węglowodany 64 % 16 g
131 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
połóż 1 łyżkę na środku każdego naleśnika. l starte jabłko (jabłka są preferowane słodko-kwaśne).



posyp starte jabłka skondensowanym mlekiem, 1 łyżeczka.

złóż każdy naleśnik za pomocą koperty lub prostokąta.



na patelni rozpuść masło, smaż na nim naleśniki, aż będą piękne.

podczas serwowania posyp każdą" kieszeń " cynamonem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Naleśniki na Rast.olej - 235   kcal/100g
  • Naleśniki na oliwie.olej - 200   kcal/100g

Podobne przepisy