Nadziewane koperty pita
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
upiec dynię z wyprzedzeniem, pokroić na kawałki. Pita-kwadraty.
połóż masę twarogową na środku chleba pita.
Pita zwiń kopertę, zwilż krawędzie wodą.
koperty pita smażyć na oliwie z oliwek z obu stron.
dostaniemy chrupiące koperty z pysznym nadzieniem.
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g