koperty pita z nadzieniem dyniowo-twarogowym

oryginalny sposób na udekorowanie przystawki na świąteczny stół. Możesz podawać chleb pita z dowolnym nadzieniem! Wspaniałe danie śniadaniowe, koperty pita z nadzieniem-i szybkie, smaczne i zdrowe!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 8 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 54 % 20 g
195 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

upiec dynię z wyprzedzeniem, pokroić na kawałki. Pita-kwadraty.

połóż masę twarogową na środku chleba pita.

Pita zwiń kopertę, zwilż krawędzie wodą.

koperty pita smażyć na oliwie z oliwek z obu stron.

dostaniemy chrupiące koperty z pysznym nadzieniem.

smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy