Granola orzechowa
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wlej płatki na patelnię, lekko je usmaż. Niech ostygnie
Krok 2:
Połącz z posiekanymi orzeszkami ziemnymi (możesz zmiażdżyć orzechy tłuczkiem, aby kawałki były średniej wielkości).
Krok 3:
Opłucz rodzynki wrzącą wodą i osusz.Dodaj do masy orzechowej.
Krok 4:
Teraz musisz dodać miód ,aby"spajał & quot; wszystkie składniki w masę, którą można uformować rękami.
Krok 5:
Pozostaw powstałą masę otwartą na noc, aby była nasycona miodem, zagęszczona. Uformuj kulki, zwiń je w płatki kokosowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g