Granola orzechowa

pożywna i zdrowa słodycz na specjalne okazje! Pyszne i zdrowe słodycze. Granola orzechowa to zdrowe słodycze (ale kaloryczne).
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 13 g
tłuszcze 25 % 21 g
węglowodany 60 % 51 g
403 kcal
IG: 8 / 75 / 18

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wlej płatki na patelnię, lekko je usmaż. Niech ostygnie

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Połącz z posiekanymi orzeszkami ziemnymi (możesz zmiażdżyć orzechy tłuczkiem, aby kawałki były średniej wielkości).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Opłucz rodzynki wrzącą wodą i osusz.Dodaj do masy orzechowej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz musisz dodać miód ,aby"spajał & quot; wszystkie składniki w masę, którą można uformować rękami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pozostaw powstałą masę otwartą na noc, aby była nasycona miodem, zagęszczona. Uformuj kulki, zwiń je w płatki kokosowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564   kcal/100g
  • Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne gotowane - 376   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne prażone i solone - 585   kcal/100g
  • Orzeszki ziemne orzechy - 568   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy