chałwa na miodzie
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Przesiej mąkę na głęboką patelnię;
2. Wlać olej, wymieszać, smażyć ciągle mieszając aż masa będzie gładka, krucha i żółta;
3. Dodaj miód, wymieszaj i smaż przez 5 minut;
4. Przenieś jeszcze gorącą chałwę na deskę, nadaj płaski kształt, wysokość 2 cm i pokrój na kwadraty 5x5 cm.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g