Kurczak z grzybami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj fele z kurczaka. Pokrój na małe kawałki (około 2 cm). Połóż na patelni i dodaj trochę wody (zamiast oleju). Dusić przez 7 minut.Dodaj śmietanę. Dusić przez kolejne 7 minut.
Krok 2:
Patrz, aby zgęstnieć.
Krok 3:
Przygotuj grzyby. Rozdrobnij je. Włożyć do kurczaka (sos śmietanowy powinien już zgęstnieć). Dusić przez kolejne 4 minuty.
Krok 4:
Nasze danie jest gotowe! Smacznego! Idealnie nadaje się na przykład do tłuczonych ziemniaków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g