ajapsandal na grillu

co może być przyjemniejszego niż gotowanie na świeżym powietrzu? W razie potrzeby można dodać mięso i ziemniaki(można je upiec osobno w węglach).
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 70 % 7 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

obierz cebulę. Dokładnie umyj warzywa. Rozgrzej grill.

ułóż wszystkie warzywa na ruszcie grillowym, grilluj, aż będą gotowe.

następnie zanurz je w zimnej wodzie (jest to konieczne, aby usunąć z nich skórkę). Drobno posiekaj wszystkie warzywa i wymieszaj je w głębokiej misce, dodając posiekany czosnek i zioła, olej roślinny i ocet. Ponownie dobrze wszystko wymieszaj.

teraz ajapsandal można podawać do stołu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy