ajapsandal na grillu
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
obierz cebulę. Dokładnie umyj warzywa. Rozgrzej grill.
ułóż wszystkie warzywa na ruszcie grillowym, grilluj, aż będą gotowe.
następnie zanurz je w zimnej wodzie (jest to konieczne, aby usunąć z nich skórkę). Drobno posiekaj wszystkie warzywa i wymieszaj je w głębokiej misce, dodając posiekany czosnek i zioła, olej roślinny i ocet. Ponownie dobrze wszystko wymieszaj.
teraz ajapsandal można podawać do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g