deser gorące lody
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
wbij jajka do głębokiej miski. Mikserem zaczynamy ubijać je z małą prędkością przez 1 minutę. Przełącz na maksymalną prędkość i ubijaj przez kolejną 1 minutę. Powinieneś uzyskać bujną i gęstą pianę.
ciasteczka należy kruszyć na drobne okruchy. Lody dzielimy na te same porcje. Teraz musisz zrobić wszystko szybko. Zanurz lody w wiórach kokosowych. Szybko zanurz się w pianie jajecznej i zwiń w pokruszone ciasteczka. Natychmiast włóż półfabrykaty do zamrażarki na pół godziny. Wyjmij z lodówki i powtórz procedurę owijania po raz drugi (kokos, jajko, ciasteczka).
patelnia z olejem powinna być dobrze rozgrzana. Włóż lody na patelnię i smaż przez 15 sekund z każdej strony. Podawaj natychmiast po ugotowaniu. Smacznego!
ciasteczka należy kruszyć na drobne okruchy. Lody dzielimy na te same porcje. Teraz musisz zrobić wszystko szybko. Zanurz lody w wiórach kokosowych. Szybko zanurz się w pianie jajecznej i zwiń w pokruszone ciasteczka. Natychmiast włóż półfabrykaty do zamrażarki na pół godziny. Wyjmij z lodówki i powtórz procedurę owijania po raz drugi (kokos, jajko, ciasteczka).
patelnia z olejem powinna być dobrze rozgrzana. Włóż lody na patelnię i smaż przez 15 sekund z każdej strony. Podawaj natychmiast po ugotowaniu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Savoyardi - 378 kcal/100g