tubki z kremem białkowym i orzechami włoskimi

tubki z kremem orzechowym i białkowym - dla miłośników słodyczy. Ten przepis zawiera proste i niedrogie składniki. Rurki pieczą się bardzo szybko. Trochę czasu, a uczta na herbatę jest gotowa!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 16 % 10 g
węglowodany 73 % 46 g
308 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij cukier trzepaczką z jednym jajkiem i jednym białkiem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę, dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj śmietanę lub mleko.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej trochę ciasta na dobrze naoliwione arkusze i posmaruj łyżką małe cienkie kółka. Dostałem kółka o średnicy około 7-8 cm.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp każde koło posiekanymi orzechami. Wkładamy do gorącego (200 stopni)piekarnika na 3-4 minuty. Gdy krawędzie kół zaczynają się rumienić, są gotowe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Usuń tortille nożem i gorące (!) złóż rurki lub funty posypane stroną Na Zewnątrz. Złożyłem tortille bez wyjmowania arkusza z piekarnika, ponieważ szybko twardnieją i mogą pękać. Jeśli ciastka nadal stwardniały, włóż arkusz do ciepłego piekarnika, a staną się miękkie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gdy rurki ostygną, weźmy krem. Oddziel 2 białka jaj. Żółtka, w tym żółtko Pozostałe z rurek, można wykorzystać do innych celów. Ubij białka mikserem, aż zwiększy się objętość, dla stabilności białek dodaj trochę kwasu cytrynowego. Bez zatrzymywania ubijania dodaj cukier w małych porcjach. Ubijaj do stabilnych szczytów. Na koniec Wprowadzamy wanilinę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Napełnij schłodzone rurki kremem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przez jakiś czas rurki wypełnione kremem pozostają chrupiące. Dlatego jeśli lubisz chrupać, natychmiast rozpocznij herbatę. Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal / 100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy