zawijane jajka z natką pietruszki

pyszne i piękne. Zielonka i ser bardzo łączą się z jajkiem.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 12 g
tłuszcze 57 % 17 g
węglowodany 3 % 1 g
209 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie składników

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól do jajek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka trzepaczką

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozgrzej patelnię

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej olej

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej połowę jajek

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smaż trochę i dodaj ser i pietruszkę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Kładziemy na talerzu

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zawijamy

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podawaj z dowolną sałatką

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy