owsianka dyniowa z boczkiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
pokrój boczek w drobną kostkę. Umieść go na dużej, suchej patelni z grubym dnem i umieść na średnim ogniu. Odtłuścić tłuszcz, mieszając od czasu do czasu, aż boczek będzie usmażony na skwarki. Wyjmij skwarki łyżką cedzakową na talerz.
obierz dynię ze skórki i rdzenia, pokrój w kostkę 5-7 mm.oddzielnie posiekaj cebulę, czosnek i liście szałwii.
podsmaż cebulę na patelni z tłuszczem z boczku, 3 min. dodaj dynię, szałwię i czosnek, podsmaż 5 min.następnie zacznij dodawać gorącą wodę, czekając, aż wyparuje, zanim dodasz kolejną porcję. Gdy dynia będzie miękka, posyp solą, pieprzem, posyp boczkiem i podawaj.
finita!Smacznego!
obierz dynię ze skórki i rdzenia, pokrój w kostkę 5-7 mm.oddzielnie posiekaj cebulę, czosnek i liście szałwii.
podsmaż cebulę na patelni z tłuszczem z boczku, 3 min. dodaj dynię, szałwię i czosnek, podsmaż 5 min.następnie zacznij dodawać gorącą wodę, czekając, aż wyparuje, zanim dodasz kolejną porcję. Gdy dynia będzie miękka, posyp solą, pieprzem, posyp boczkiem i podawaj.
finita!Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Szałwia świeża - 58 kcal/100g