owsianka dyniowa z boczkiem

Nawet ci, którzy nie lubią dyni, jedzą tę & quot; owsiankę & quot; z przyjemnością! Kiedy chcesz czegoś niezwykłego!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 5 g
tłuszcze 27 % 4 g
węglowodany 40 % 6 g
136 kcal
IG: 29 / 0 / 71

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min
pokrój boczek w drobną kostkę. Umieść go na dużej, suchej patelni z grubym dnem i umieść na średnim ogniu. Odtłuścić tłuszcz, mieszając od czasu do czasu, aż boczek będzie usmażony na skwarki. Wyjmij skwarki łyżką cedzakową na talerz.

obierz dynię ze skórki i rdzenia, pokrój w kostkę 5-7 mm.oddzielnie posiekaj cebulę, czosnek i liście szałwii.

podsmaż cebulę na patelni z tłuszczem z boczku, 3 min. dodaj dynię, szałwię i czosnek, podsmaż 5 min.następnie zacznij dodawać gorącą wodę, czekając, aż wyparuje, zanim dodasz kolejną porcję. Gdy dynia będzie miękka, posyp solą, pieprzem, posyp boczkiem i podawaj.

finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Szałwia świeża - 58   kcal/100g

Podobne przepisy