ciasto białkowe z piersią kurczaka do wyschnięcia

idealna kolacja dla szczupłych po wakacjach)! A Dla Nie szczupłych nawet nic)!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 80 % 16 g
tłuszcze 20 % 4 g
węglowodany 0 % 0 g
104 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

wymieszaj białka i żółtka. Na nieprzywierającej patelni usmażyć trzy naleśniki jajeczne. Osobno ugotuj pierś, lekko sól, pieprz. Pokrój pierś w kostkę. Wymieszaj twaróg z ziołami i kefirem. Włóż do formy: najpierw naleśnik białkowy – na nim-warstwa twarogu, kurczaka, liści sałaty. Powtórz warstwę. Zamknij wszystko naleśnikiem białkowym. Pozostaw w lodówce na kilka godzin do namoczenia.
finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy