ciasto białkowe z piersią kurczaka
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj białka i żółtka. Na nieprzywierającej patelni usmażyć trzy naleśniki jajeczne. Osobno ugotuj pierś, lekko sól, pieprz. Pokrój pierś w kostkę. Wymieszaj twaróg z ziołami i kefirem. Włóż do formy: najpierw naleśnik białkowy – na nim-warstwa twarogu, kurczaka, liści sałaty. Powtórz warstwę. Zamknij wszystko naleśnikiem białkowym. Pozostaw w lodówce na kilka godzin do namoczenia.
finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g