koperty pita z pomidorami, mozzarellą i bazylią

Szybki, prosty, smaczny i piękny-spróbuj! Cienki chleb pita to doskonała podstawa do kreatywności gastronomicznej.
IlovecookingAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 11 g
tłuszcze 13 % 6 g
węglowodany 62 % 28 g
205 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój pomidora i mozzarellę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż pomidora, mozzarellę i bazylię na chlebie pita i zawiń.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć na oliwie z oliwek na złoty kolor.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciesz się pysznymi kopertami z pomidorami, mozzarellą i bazylią.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g

Podobne przepisy