skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Połącz sok pomarańczowy, Wino i sos sojowy. Umieść filety z łososia skórą do góry w pojemniku i zalej marynatą. Pozostaw na 1 godzinę.
Krok 2:
W pomarańczach odetnij spód, połóż na desce i ostrożnie odetnij skórkę białą warstwą. Za pomocą małego noża wytnij miąższ między filmami nad miską, Zapisz sok.
Krok 3:
Pokrój czerwoną paprykę w cienkie pierścienie, cebulę w półpierścienie. Obierz i posiekaj imbir, drobno posiekaj liście kolendry. Dodaj do miski do pomarańczy pieprz, cebulę, imbir, kolendrę, skórkę pomarańczową, sól i płatki chili, wymieszaj i odstaw na 1 godzinę.
Krok 4:
Podsmaż sezam na suchej patelni na złoty kolor.
Krok 5:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. wyłóż blachę do pieczenia folią lub papierem do pieczenia, lekko posmaruj oliwą z oliwek. Połóż rybę skórą do dołu, trochę soli i pieprzu. Piec 7-10 minut, w zależności od grubości fileta.
Krok 6:
Ostrożnie przenieś łososia na talerz za pomocą łopatki. Połóż sałatkę na rybie, posyp sezamem.
Krok 7:
Finita! Smacznego!
wymaga minimalnego wysiłku, ma wspaniały smak i wygląda bardzo imponująco. Bierzcie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal / 100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal / 100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g