kotlety ryżowe i konserwowe
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
ryż należy wcześniej ugotować do miękkości, posolić.
wlej olej lub płyn z konserw, rozgnieć rybę widelcem. Posiekaj cebulę i wymieszaj z rybą. Dodaj ugotowany ryż. Sól, pieprz, dodaj jajko i wymieszaj mięso mielone.
uformuj placki, panieruj każdy w bułce tartej i smaż na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor.
również mięso mielone można opcjonalnie posiekać w blenderze, aby było bardziej jednorodne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mintaj w puszkach - 96 kcal/100g