dorsz na poduszce cebulowo-marchewkowej
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
pokrój cebulę w cienkie pierścienie lub półpierścienie i smaż na złoty kolor. Dodaj startą marchewkę i drobno ( cienko ) posiekany korzeń pietruszki na grubej tarce. Mieszać. Podczas gdy warzywa są smażone na małym ogniu, pokrój dorsza obranego z łusek i wnętrzności na kawałki o grubości około 2 cm i połóż na smażonych warzywach. Posyp solą i przykryj pokrywką. Po 7-10 minutach obróć rybę razem z warzywami. Solić. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 7-10 minut. Wszyscy. Ryba jest gotowa). Smacznego).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Dorsz wędzony na gorąco - 115 kcal/100g
- Dorsz smażony - 111 kcal/100g
- Dorsz pieczony - 90 kcal/100g
- Dorsz wędzony - 94 kcal/100g
- Dorsz gotowany - 78 kcal/100g
- Dorsz z grilla - 172 kcal/100g
- Dorsz świeży - 78 kcal/100g
- Dorsz solony - 98 kcal/100g
- Dorsz duszony - 101 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g