dorsz na poduszce cebulowo-marchewkowej

Szybki i bardzo smaczny. Ryba jest bardzo delikatna i soczysta. . Postanowiłem ugotować dorsza z tego, co jest i okazało się całkiem przyzwoitym daniem.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 13 g
tłuszcze 64 % 23 g
węglowodany 0 % 0 g
252 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
pokrój cebulę w cienkie pierścienie lub półpierścienie i smaż na złoty kolor. Dodaj startą marchewkę i drobno ( cienko ) posiekany korzeń pietruszki na grubej tarce. Mieszać. Podczas gdy warzywa są smażone na małym ogniu, pokrój dorsza obranego z łusek i wnętrzności na kawałki o grubości około 2 cm i połóż na smażonych warzywach. Posyp solą i przykryj pokrywką. Po 7-10 minutach obróć rybę razem z warzywami. Solić. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 7-10 minut. Wszyscy. Ryba jest gotowa). Smacznego).

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Dorsz wędzony na gorąco - 115   kcal/100g
  • Dorsz smażony - 111   kcal/100g
  • Dorsz pieczony - 90   kcal/100g
  • Dorsz wędzony - 94   kcal/100g
  • Dorsz gotowany - 78   kcal/100g
  • Dorsz z grilla - 172   kcal/100g
  • Dorsz świeży - 78   kcal/100g
  • Dorsz solony - 98   kcal/100g
  • Dorsz duszony - 101   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy