skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj główne składniki sałatki.
Krok 2:
Pokrój cebulę w cienkie ćwiartki pierścieni.
Krok 3:
Spasujemy cebulę na mieszance masła i olejów roślinnych.
Krok 4:
Gdy cebula stanie się miękka i posiekana, Dodaj do niej grzyby wraz z marynatą, w której były przechowywane w konserwacji. Odparuj nadmiar płynu z grzybów przez 7-10 minut.
Krok 5:
W międzyczasie zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 6:
Ser kroimy w cienkie i krótkie paski.
Krok 7:
Wyjmujemy gotowe grzyby z patelni, a na ich miejsce wysyłamy marchewki do smażenia. Ta procedura zajmie 3-4 minuty.
Krok 8:
Na koniec usuń mięso z szynki i drobno posiekaj.
Krok 9:
Połącz grzyby z cebulą, marchewką, serem i kurczakiem w jednym naczyniu.
Krok 10:
Dodaj majonez i czarny pieprz do składników. Wszystko dokładnie wymieszaj. Radzę dodać majonez na łyżce: jeśli po pierwszym wydaje ci się, że wystarczy w sałatce, ale możesz się na tym zatrzymać. W razie potrzeby do sałatki można dodać trochę soku z cytryny i soli do smaku, ale niektóre składniki mają już wystarczającą ilość soli, więc spróbuj sałatki przed jej posoleniem. Podawaj sałatkę, dekorując ją liśćmi sałaty lub sałaty lodowej. Priya
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wędzone udka - 220 kcal/100g