ogórki w futrze
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
pokrój mięso wieprzowe na cienkie talerze. Zawiń każdy w folię i odrzuć. Złożyć do miski, soli i pieprzu. Ogórki kiszone pokroić na 4 części. Połóż kostkę ogórka na ubitym mięsie.
Rzuć rolką. Smażyć na średnim ogniu na oleju roślinnym przez 3-5 minut z każdej strony. Włóż mięso do naczynia do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Gotowe!
Rzuć rolką. Smażyć na średnim ogniu na oleju roślinnym przez 3-5 minut z każdej strony. Włóż mięso do naczynia do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g