ogórki w futrze

warto spróbować gotować na świątecznym stole i nie tylko.
dream_891Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 11 g
tłuszcze 54 % 14 g
węglowodany 4 % 1 g
170 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min
pokrój mięso wieprzowe na cienkie talerze. Zawiń każdy w folię i odrzuć. Złożyć do miski, soli i pieprzu. Ogórki kiszone pokroić na 4 części. Połóż kostkę ogórka na ubitym mięsie.
Rzuć rolką. Smażyć na średnim ogniu na oleju roślinnym przez 3-5 minut z każdej strony. Włóż mięso do naczynia do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g

Podobne przepisy