mięso po kupiecku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
kroimy wieprzowinę jak kotlety i walczymy z jakością.
aby mięso nie "pękało" podczas bicia, a młotek nie zapychał się kawałkami mięsa, które jest bardzo trudne do czyszczenia, radzimy przykryć mięso folią spożywczą podczas bicia i bić bezpośrednio przez folię.
rozłóż mięso na uprzednio natłuszczonej blasze do pieczenia. Średnio powinno pasować 5-6 sztuk. Posyp solą, pieprzem i wszelkimi przyprawami, które lubisz.
pokrój pomidory w plasterki i rozłóż na mięsie, aby pokryć je jak najwięcej.
następnie przejdź do sera. Pocieramy go na grubej tarce i używając jednej trzeciej powstałego startego sera, posypujemy mięso pomidorami.
połóż grzyby na serze. Lepiej nie mrożone, ponieważ dadzą dużo wody, która rozcieńczy naturalny sok z mięsa. Użyliśmy pieczarek. Dzięki nim danie wygląda pięknie i schludnie.
wlać majonez. Nawiasem mówiąc, jeśli masz zwykły majonez w miękkim opakowaniu (jak tuba), wygodniej jest wyciąć róg i przecisnąć przez niego. Otrzymasz cienką, kontrolowaną strużkę.
jeszcze raz solimy i równomiernie rozprowadzamy pozostały ser na wierzchu.
włóż do piekarnika w 200 stopniach przez 20-25 minut.
aby mięso nie "pękało" podczas bicia, a młotek nie zapychał się kawałkami mięsa, które jest bardzo trudne do czyszczenia, radzimy przykryć mięso folią spożywczą podczas bicia i bić bezpośrednio przez folię.
rozłóż mięso na uprzednio natłuszczonej blasze do pieczenia. Średnio powinno pasować 5-6 sztuk. Posyp solą, pieprzem i wszelkimi przyprawami, które lubisz.
pokrój pomidory w plasterki i rozłóż na mięsie, aby pokryć je jak najwięcej.
następnie przejdź do sera. Pocieramy go na grubej tarce i używając jednej trzeciej powstałego startego sera, posypujemy mięso pomidorami.
połóż grzyby na serze. Lepiej nie mrożone, ponieważ dadzą dużo wody, która rozcieńczy naturalny sok z mięsa. Użyliśmy pieczarek. Dzięki nim danie wygląda pięknie i schludnie.
wlać majonez. Nawiasem mówiąc, jeśli masz zwykły majonez w miękkim opakowaniu (jak tuba), wygodniej jest wyciąć róg i przecisnąć przez niego. Otrzymasz cienką, kontrolowaną strużkę.
jeszcze raz solimy i równomiernie rozprowadzamy pozostały ser na wierzchu.
włóż do piekarnika w 200 stopniach przez 20-25 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal / 100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal / 100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g