mięso po kupiecku

mięso kupieckie okazuje się bardzo soczyste i delikatne.
dream_891Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 58 % 18 g
węglowodany 3 % 1 g
221 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
kroimy wieprzowinę jak kotlety i walczymy z jakością.

aby mięso nie "pękało" podczas bicia, a młotek nie zapychał się kawałkami mięsa, które jest bardzo trudne do czyszczenia, radzimy przykryć mięso folią spożywczą podczas bicia i bić bezpośrednio przez folię.

rozłóż mięso na uprzednio natłuszczonej blasze do pieczenia. Średnio powinno pasować 5-6 sztuk. Posyp solą, pieprzem i wszelkimi przyprawami, które lubisz.

pokrój pomidory w plasterki i rozłóż na mięsie, aby pokryć je jak najwięcej.

następnie przejdź do sera. Pocieramy go na grubej tarce i używając jednej trzeciej powstałego startego sera, posypujemy mięso pomidorami.

połóż grzyby na serze. Lepiej nie mrożone, ponieważ dadzą dużo wody, która rozcieńczy naturalny sok z mięsa. Użyliśmy pieczarek. Dzięki nim danie wygląda pięknie i schludnie.

wlać majonez. Nawiasem mówiąc, jeśli masz zwykły majonez w miękkim opakowaniu (jak tuba), wygodniej jest wyciąć róg i przecisnąć przez niego. Otrzymasz cienką, kontrolowaną strużkę.

jeszcze raz solimy i równomiernie rozprowadzamy pozostały ser na wierzchu.

włóż do piekarnika w 200 stopniach przez 20-25 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal / 100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal / 100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy