omlet z pomidorami i selerem

pyszne, zdrowe i satysfakcjonujące śniadanie. Szybko się gotuje. Możesz dodać mleko, wtedy stanie się jeszcze delikatniejsze. Celowo tego nie zrobiłem, aby omlet był gęstszy. Ponieważ seler nie jest dużo, jest tylko lekko wyczuwalny i ożywia danie. Pomidory, cebula i ser też załatwiają sprawę. Śniadanie dla rodziny 3-4 osób.
Aleksander PRZYBYSZAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 7 g
tłuszcze 55 % 12 g
węglowodany 14 % 3 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozbij jajka na osobny pojemnik. Dodaj sól i przyprawy i ubij wszystko trzepaczką. Drobno posiekaj cebulę i seler. Ser kroimy w drobną kostkę. Pokrój pomidory na plasterki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozgrzej masło z dodatkiem oliwy z oliwek. Smażyć cebulę i seler na złoty kolor. Dodaj pomidory. Ciągle mieszaj. Gdy pomidory są gotowe, wlej wcześniej ubite jajka i wymieszaj wszystko, aby równomiernie rozprowadzić produkty. Dodaj pokrojony w kostkę ser i przykryj pokrywką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut. (Uważaj, aby spód się nie przypalił)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smacznego!!! ;)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy