sos ryżowy

ten sos zamieni każde danie w prawdziwą ucztę. Sos, który jest prosty-gotowany ryż zamienia się w wspaniałe danie.
WoldemarAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 82 % 14 g
71 kcal
IG: 23 / 0 / 77

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
na patelni usmażyć cebulę i marchewkę na bezwonnym oleju roślinnym.& nbsp;następnie na patelnię wlewamy 700 ml bulionu i odstawiamy na chwilę do wrzenia. Rozcieńczyć 1,5 łyżki mąki w stopniowo wlewanej wodzie. Wlać mieszając na patelnię.& nbsp;dodaj tam bulion, czerwoną paprykę na czubku noża i 2 lub 3 ząbki czosnku przepuszczone przez prasę. Zamknij pokrywkę, odczekaj 2 lub 3 minuty sos jest gotowy. Ryż okazuje się niezwykle smaczny. Smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy