SOS ryżowy
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
na patelni usmażyć cebulę i marchewkę na bezwonnym oleju roślinnym.& nbsp;następnie na patelnię wlewamy 700 ml bulionu i odstawiamy na chwilę do wrzenia. Rozcieńczyć 1,5 łyżki mąki w stopniowo wlewanej wodzie. Wlać mieszając na patelnię.& nbsp;dodaj tam bulion, czerwoną paprykę na czubku noża i 2 lub 3 ząbki czosnku przepuszczone przez prasę. Zamknij pokrywkę, odczekaj 2 lub 3 minuty sos jest gotowy. Ryż okazuje się niezwykle smaczny. Smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g