kotlety z łososia

soczyste placki rybne z łososia czekają na podanie do twojego stołu!
laraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 16 g
tłuszcze 20 % 6 g
węglowodany 27 % 8 g
193 kcal
IG: 13 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
zmiel filety z łososia w blenderze lub maszynce do mięsa wraz z cebulą. Następnie dodaj jajka, koperek, majonez, bułkę tartą, sól, pieprz do mielonego mięsa. Wymieszać.
mokrymi rękami uformuj paszteciki z łososia i smaż na oleju na średnim ogniu, aż będą miękkie po obu stronach. Podawaj na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy