kotlety z łososia
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
zmiel filety z łososia w blenderze lub maszynce do mięsa wraz z cebulą. Następnie dodaj jajka, koperek, majonez, bułkę tartą, sól, pieprz do mielonego mięsa. Wymieszać.
mokrymi rękami uformuj paszteciki z łososia i smaż na oleju na średnim ogniu, aż będą miękkie po obu stronach. Podawaj na gorąco. Smacznego!
mokrymi rękami uformuj paszteciki z łososia i smaż na oleju na średnim ogniu, aż będą miękkie po obu stronach. Podawaj na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g