kotlety z kałamarnicy są chude
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
zetrzyj marchewki na grubej tarce, pokrój cebulę w kostkę (1 cebula). Smaż warzywa w oleju roślinnym przez 7-10 minut, mieszając. Zetrzyj ziemniaki na drobnej tarce.
oczyść i umyj kalmary. Wlać chleb na 3 minuty, wycisnąć. Teraz przez maszynę do mięsa przewiń kalmary, chleb, tosty z marchwi i cebuli. Wymieszaj, dodaj starte ziemniaki, posiekany czosnek, sól, pieprz, ulubione przyprawy. Kilka razy uderz mięso mielone o powierzchnię stołu. Jeśli mięso mielone jest płynne, dodaj do niego bułkę tartą. Pozostaw na 10 minut.
mokrymi rękami uformuj kotlety, zwiń je w bułkę tartą i usmaż z obu stron na patelni rozgrzanej olejem na złoty kolor.
połóż grubo posiekaną cebulę (1 cebulę) na dnie rondla, wlej 3 łyżki. l Woda, połóż kotlety na wierzchu, zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut na małym ogniu. Podawaj chude & nbsp;kotlety z kalmarów & nbsp;na gorąco.
oczyść i umyj kalmary. Wlać chleb na 3 minuty, wycisnąć. Teraz przez maszynę do mięsa przewiń kalmary, chleb, tosty z marchwi i cebuli. Wymieszaj, dodaj starte ziemniaki, posiekany czosnek, sól, pieprz, ulubione przyprawy. Kilka razy uderz mięso mielone o powierzchnię stołu. Jeśli mięso mielone jest płynne, dodaj do niego bułkę tartą. Pozostaw na 10 minut.
mokrymi rękami uformuj kotlety, zwiń je w bułkę tartą i usmaż z obu stron na patelni rozgrzanej olejem na złoty kolor.
połóż grubo posiekaną cebulę (1 cebulę) na dnie rondla, wlej 3 łyżki. l Woda, połóż kotlety na wierzchu, zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut na małym ogniu. Podawaj chude & nbsp;kotlety z kalmarów & nbsp;na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g