kotlety z orzechów włoskich

Jeśli nie lubisz mięsa, te orzechowe kotlety są właśnie dla ciebie! Nietypowe kotlety))
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 58 % 15 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

orzechy włoskie obrać i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Powinieneś mieć 1 szklankę posiekanych orzechów. Przełóż bułkę tartą przez maszynę do mięsa. Posiekaj cebulę w blenderze, osobno posiekaj surowe ziemniaki. Wymieszaj wszystkie masy ze sobą, wyciśnij czosnek, sól, pieprz i wbij jajko. Ponownie wymieszaj.
uformuj kotlety mokrymi rękami i usmaż je na rozgrzanej patelni z olejem po obu stronach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy