kotlety orzechowe
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
orzechy włoskie obrać i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Powinieneś mieć 1 szklankę posiekanych orzechów. Przełóż bułkę tartą przez maszynę do mięsa. Posiekaj cebulę w blenderze, osobno posiekaj surowe ziemniaki. Wymieszaj wszystkie masy ze sobą, wyciśnij czosnek, sól, pieprz i wbij jajko. Ponownie wymieszaj.
uformuj kotlety mokrymi rękami i usmaż je na rozgrzanej patelni z olejem po obu stronach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g