Ormiański Imam bayalda z bakłażanem

miłośnicy kuchni orientalnej powinni pokochać to danie! Sałatka jest imiennikiem gorącego dania z bakłażan!Nie mniej smaczne!Bardzo smaczne!W menu fajnie jest umieścić zarówno sałatkę, jak i gorącą! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 2 g
tłuszcze 82 % 32 g
węglowodany 13 % 5 g
299 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

bierzemy bakłażany, obieramy, aby uzyskać paski, takie jak zebra i kroimy je w plasterki, posypujemy obficie solą i odstawiamy na pół godziny, aż woda zacznie płynąć, co usuwa gorycz. Następnie możesz umyć bakłażany i osuszyć ręcznikiem papierowym.
podgrzej patelnię, dodaj olej roślinny. Powinno być dużo oleju, im więcej, tym danie będzie mniej tłuste, co dziwne, ponieważ bakłażan jest smażony szybciej i nie wchłania nadmiaru tłuszczu, a następnie połóż smażony bakłażan na sicie lub ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Bakłażany robię od razu w dużych ilościach, ponieważ same w sobie są niesamowicie smaczne bez dodawania innego składnika. Na przykład z majonezem i czosnkiem!!
po bakłażanie następuje słodka papryka. Używam Zielonego, ponieważ ważne jest, aby nie tylko było smaczne, ale także wizualnie wyglądało radośnie. Zgodnie z tą samą technologią smażyć paprykę, pokroić na małe kawałki i położyć na ręczniku papierowym. W razie potrzeby nie zapomnij dodać oleju roślinnego.

pokrój cebulę w pierścienie. Właściwie kładę cztery patelnie na raz na kuchence i gotuję wszystko w tym samym czasie.Po pierwsze,smaki się nie mieszają, masło pozostaje świeższe i-co najważniejsze - znacznie szybciej.

pomidory kroimy na większe plasterki, smażymy je bardzo szybko, a z obu stron aż zdążył zniknąć cały sok, skóry nie zdejmuję.

warstwa po warstwie: bakłażany posypać odrobiną czosnku, drobno posiekanego, a następnie posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Posyp ziołami. Wkładam tylko kolendrę. Dalej-smażona papryka, czosnek, orzechy i zioła, dalej-pomidory, potem bakłażan, potem cebula, potem papryka, cóż, ogólnie i tak w nieskończoność.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy