skład / składniki
metoda gotowania
bierzemy bakłażany, obieramy, aby uzyskać paski, takie jak zebra i kroimy je w plasterki, posypujemy obficie solą i odstawiamy na pół godziny, aż woda zacznie płynąć, co usuwa gorycz. Następnie możesz umyć bakłażany i osuszyć ręcznikiem papierowym.
podgrzej patelnię, dodaj olej roślinny. Powinno być dużo oleju, im więcej, tym danie będzie mniej tłuste, co dziwne, ponieważ bakłażan jest smażony szybciej i nie wchłania nadmiaru tłuszczu, a następnie połóż smażony bakłażan na sicie lub ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Bakłażany robię od razu w dużych ilościach, ponieważ same w sobie są niesamowicie smaczne bez dodawania innego składnika. Na przykład z majonezem i czosnkiem!!
po bakłażanie następuje słodka papryka. Używam Zielonego, ponieważ ważne jest, aby nie tylko było smaczne, ale także wizualnie wyglądało radośnie. Zgodnie z tą samą technologią smażyć paprykę, pokroić na małe kawałki i położyć na ręczniku papierowym. W razie potrzeby nie zapomnij dodać oleju roślinnego.
pokrój cebulę w pierścienie. Właściwie kładę cztery patelnie na raz na kuchence i gotuję wszystko w tym samym czasie.Po pierwsze,smaki się nie mieszają, masło pozostaje świeższe i-co najważniejsze - znacznie szybciej.
pomidory kroimy na większe plasterki, smażymy je bardzo szybko, a z obu stron aż zdążył zniknąć cały sok, skóry nie zdejmuję.
warstwa po warstwie: bakłażany posypać odrobiną czosnku, drobno posiekanego, a następnie posypać posiekanymi orzechami włoskimi. Posyp ziołami. Wkładam tylko kolendrę. Dalej-smażona papryka, czosnek, orzechy i zioła, dalej-pomidory, potem bakłażan, potem cebula, potem papryka, cóż, ogólnie i tak w nieskończoność.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g