niedzielne śniadanie w stylu angielskim

pyszne, satysfakcjonujące, piękne i szybkie-spróbuj! Nie znoszę Anglii! Ale wciąż napotykają coś przydatnego)!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 8 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 29 % 7 g
171 kcal
IG: 13 / 38 / 50

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz kiełbaski ze skorupy, wykonaj nacięcia. Pokrój chleb na porcje, pomidory na połówki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozgrzej patelnię grillową i smaż chleb, kiełbaski, pomidory w niewielkiej ilości oleju roślinnego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Równolegle na suchej patelni usmażyć boczek. Wybierz stopień pieczenia według własnych upodobań: ktoś lubi chrupiące, a ktoś lubi lekko tosty. Połóż boczek na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na tej samej patelni usmaż grzyby, po pokrojeniu na plasterki. W razie potrzeby dodaj olej roślinny. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, aby grzyby zachowały soczystość. Odsuń grzyby na bok i rozbij jajko, ułóż kiełbaski, boczek, fasolę w sosie pomidorowym i smaż, aż jajecznica będzie gotowa. Sól i pieprz do smaku. Podawaj natychmiast z tostami chlebowymi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy