skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz kiełbaski ze skorupy, wykonaj nacięcia. Pokrój chleb na porcje, pomidory na połówki.
Krok 2:
Rozgrzej patelnię grillową i smaż chleb, kiełbaski, pomidory w niewielkiej ilości oleju roślinnego.
Krok 3:
Równolegle na suchej patelni usmażyć boczek. Wybierz stopień pieczenia według własnych upodobań: ktoś lubi chrupiące, a ktoś lubi lekko tosty. Połóż boczek na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 4:
Na tej samej patelni usmaż grzyby, po pokrojeniu na plasterki. W razie potrzeby dodaj olej roślinny. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, aby grzyby zachowały soczystość. Odsuń grzyby na bok i rozbij jajko, ułóż kiełbaski, boczek, fasolę w sosie pomidorowym i smaż, aż jajecznica będzie gotowa. Sól i pieprz do smaku. Podawaj natychmiast z tostami chlebowymi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g