medaliony mięsne z ananasem

proste, obfite i piękne danie mięsne! Co może być lepszego? Soczysty kawałek świeżo ugotowanego mięsa to zawsze wygrana na każdą okazję! Jest bardzo smaczny, ale jaki smak.... Mmmmmm
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 16 g
tłuszcze 58 % 23 g
węglowodany 3 % 1 g
279 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty. Dobrze opłucz wieprzowinę, pokrój na grubość paliczka palca i bardzo lekko ubij

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Smażyć na gorącej patelni przez 5 minut z każdej strony. Bardzo ważne jest, aby patelnia dobrze się rozgrzała - wtedy cały sok z mięsa pozostanie w środku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Sól, pieprz. Po upieczeniu przykryj, aby mięso w żadnym wypadku nie ostygło!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj ser na dowolnej tarce

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż kawałki ananasa na medalionach, posyp tartym serem na wierzchu. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Aby określić gotowość mięsa, przebij je ostrym nożem: jeśli sok jest przezroczysty, mięso jest gotowe!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podawaj jako samodzielne danie z ziołami.

podczas opisywania - Cała ślinka! Spróbuj gotować - a to proste danie może stać się Twoim ulubionym!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy