kotlety buraki kasza manna cebula ser jabłka

nie wszystkie mięso i ryby są)! Buraki są zdrowe i smaczne! Kiedyś byłem wrogo nastawiony do buraków)! Ale ostatnio zaczęło się z nią interesować!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 5 g
tłuszcze 34 % 11 g
węglowodany 50 % 16 g
182 kcal
IG: 13 / 44 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przetrzyj buraki na średniej tarce (dokładnie przetrzyj, bez maszynki do mięsa i innych urządzeń).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posyp 2 łyżkami kaszy manny, wymieszaj i odstaw na 0,5 godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj jedną cebulę i gotuj na wolnym ogniu w oleju roślinnym. Następnie dodaj jajka, starte jabłko, starty ser, cebulę, bułkę namoczoną w ciepłej wodzie, sól, cukier. Wszystko dobrze wymieszaj widelcem, aż będzie gładkie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zanurz łyżkę stołową w zimnej wodzie i weź porcję mięsa mielonego i zwiń w bułkę tartą. Smażyć na oleju roślinnym z obu stron, jak zwykłe kotlety. Przygotuj sos - 150 g kwaśnej śmietany, 4 łyżki. l majonez i wymieszaj. Dusić drugą cebulę na oleju roślinnym i wlać do niej mieszaninę śmietany z majonezem, dodać 3-5 łyżek. l woda, sól i zagotuj. Włożyć kotlety do sosu, posypać ziołami, przykryć i dusić na małym ogniu przez 15 min. dać

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Zielenina koperkowa - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy