tortille z mąką gryczaną i otrębami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
mieszam matzoni z wymienioną mąką, wyrabiam ciasto. Przykleja się trochę do rąk, na koniec olej słonecznikowy i mieszam. Na noc w lodówce . Z ogólnego ciasta oderwij kawałek wielkości jajka . Musisz go ostrożnie rozwałkować, ponieważ bardzo mało białej mąki może się rozerwać . Smażyć na suchej patelni przez minutę z jednej i drugiej strony. Bardzo smaczne i satysfakcjonujące ciasta, ze względu na redukcję białej mąki, są również zdrowe.
smacznego !!..
smacznego !!..
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Mąka gryczana - 353 kcal/100g
- Otręby - 165 kcal/100g
- Matzoni - 38 kcal/100g