tortille z mąką gryczaną i otrębami

Jeśli chcesz nowe ciasto-włóż inne przyprawy do ciasta)). Zdrowe tortille . Smak można zmieniać od przypraw umieszczonych w cieście.
Poly_NedAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 15 % 7 g
węglowodany 68 % 32 g
219 kcal
IG: 6 / 3 / 90

metoda gotowania

Czas gotowania: 6 h 10 min
mieszam matzoni z wymienioną mąką, wyrabiam ciasto. Przykleja się trochę do rąk, na koniec olej słonecznikowy i mieszam. Na noc w lodówce . Z ogólnego ciasta oderwij kawałek wielkości jajka . Musisz go ostrożnie rozwałkować, ponieważ bardzo mało białej mąki może się rozerwać . Smażyć na suchej patelni przez minutę z jednej i drugiej strony. Bardzo smaczne i satysfakcjonujące ciasta, ze względu na redukcję białej mąki, są również zdrowe.

smacznego !!..

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Mąka gryczana - 353   kcal/100g
  • Otręby - 165   kcal/100g
  • Matzoni - 38   kcal/100g

Podobne przepisy