omlet czekoladowy

zarówno deser, jak i śniadanie w jednym-spróbuj! To będzie zdrowe śniadanie! I bardzo smaczne:))
AnnAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 6 g
tłuszcze 29 % 11 g
węglowodany 55 % 21 g
177 kcal
IG: 5 / 52 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min
weź 2 jajka i rozbij je do miski, dokładnie wstrząśnij widelcem przez 2 minuty. Wlej tam chipsy kokosowe. Podgrzej patelnię i wlej na nią tę mieszaninę. Najpierw trzymamy na dużym ogniu, a następnie przykrywamy pokrywką i trzymamy na najmniejszym. Po 2 minutach usuń i natychmiast włóż czekoladę, powinna się stopić. Na patelni smażymy pokrojone w krążki banany na skórkę i dekorujemy nasz omlet :))
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy