omlet czekoladowy
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
weź 2 jajka i rozbij je do miski, dokładnie wstrząśnij widelcem przez 2 minuty. Wlej tam chipsy kokosowe. Podgrzej patelnię i wlej na nią tę mieszaninę. Najpierw trzymamy na dużym ogniu, a następnie przykrywamy pokrywką i trzymamy na najmniejszym. Po 2 minutach usuń i natychmiast włóż czekoladę, powinna się stopić. Na patelni smażymy pokrojone w krążki banany na skórkę i dekorujemy nasz omlet :))
smacznego!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g