skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie produktów do naszego Dania.
Krok 2:
Pokrój wszystkie składniki w kostkę, a szynkę w paski. Pomidory w półpierścieniach.
Krok 3:
Najpierw podsmażam cebulę, gdy tylko zacznie być przezroczysta dodaj szynkę i mostek. Smaż przez około 3 minuty.
Krok 4:
Następnie dodaj paprykę i smaż przez kolejne 3-4 minuty. Pieczę, aż papryka będzie miękka. Sól i pieprz na tym etapie.
Krok 5:
Dodaj pomidory. Gdy tylko pomidory zmiękną, usuwam skórki z pomidora, są one bardzo łatwo usuwane.
Krok 6:
Dodaj koncentrat pomidorowy. Jeśli letnie pomidory są soczyste i pachnące, nie można dodać makaronu. Ale w miesiącach zimowych jest odpowiedni.
Krok 7:
Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu dosłownie przez kilka minut.
Krok 8:
Wbijam jajka, żeby nie przebić żółtek. Zmniejszam ogień.
Krok 9:
A potem mój sekret! Delikatnie mieszam białka z powstałą masą warzyw i mięsa. Staram się nie chwytać żółtek. Smaż przez około 2 minuty, aż białka będą gotowe (nie będą płynne). Żółtka powinny pozostać płynne.
Krok 10:
Posyp szczypiorkiem! Więc nasze danie jest gotowe do podania.
Krok 11:
Ostrożnie wyjmuję żółtka z patelni wraz z & quot; podkładem & quot; i układam na talerzach. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g