pyszne jajecznica z wędzonym mostkiem, pomidorami

to ulubione śniadanie w naszej rodzinie. Okazuje się bardzo smaczne! Pyszne, proste, szybkie! Spróbuj, nie pożałujesz! Danie nie jest "mokre", ponieważ jest gotowane bez pokrywki! Smak jest nierealny po ugotowaniu! Przepis działa od lat.
Nadin_KaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 7 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 28 % 5 g
97 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotowanie produktów do naszego Dania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wszystkie składniki w kostkę, a szynkę w paski. Pomidory w półpierścieniach.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Najpierw podsmażam cebulę, gdy tylko zacznie być przezroczysta dodaj szynkę i mostek. Smaż przez około 3 minuty.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj paprykę i smaż przez kolejne 3-4 minuty. Pieczę, aż papryka będzie miękka. Sól i pieprz na tym etapie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj pomidory. Gdy tylko pomidory zmiękną, usuwam skórki z pomidora, są one bardzo łatwo usuwane.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj koncentrat pomidorowy. Jeśli letnie pomidory są soczyste i pachnące, nie można dodać makaronu. Ale w miesiącach zimowych jest odpowiedni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu dosłownie przez kilka minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wbijam jajka, żeby nie przebić żółtek. Zmniejszam ogień.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    A potem mój sekret! Delikatnie mieszam białka z powstałą masą warzyw i mięsa. Staram się nie chwytać żółtek. Smaż przez około 2 minuty, aż białka będą gotowe (nie będą płynne). Żółtka powinny pozostać płynne.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp szczypiorkiem! Więc nasze danie jest gotowe do podania.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ostrożnie wyjmuję żółtka z patelni wraz z & quot; podkładem & quot; i układam na talerzach. Smacznego!

przy takim daniu poranek w Twoim gospodarstwie domowym zawsze będzie miły!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy