skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz ziemniaki i gotuj przez 5-10 minut po ugotowaniu. To zależy od samego ziemniaka. Jeśli szybko się gotuje, trzymamy go trochę w wodzie.Odcedź i pozwól mu ostygnąć.
Krok 2:
Drobno posiekaj cebulę, pokrój grzyby w kostkę, połącz ze sobą.
Krok 3:
Drobno posiekaj wieprzowinę.
Krok 4:
Wymieszaj grzyby, cebulę i mięso, sól, pieprz, dodaj śmietanę i majonez, dobrze wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
Krok 5:
Z każdej bulwy ziemniaka odcinamy dno, aby nasze beczki stały pewnie. Następnie odetnij górę, odłóż na bok. Z każdej bulwy ziemniaka bardzo ostrożnie wyjmujemy rdzeń. Użyłam łyżeczki. Nie dotykaj DNA ani nie uszkadzaj ścian. Wskazane jest maksymalne usunięcie rdzenia!
Krok 6:
Teraz bierzemy górę z ziemniaków i robimy z niej pokrywkę.
Krok 7:
Faszeruj beczki nadzieniem.
Krok 8:
Przykryj pokrywkami. Smarujemy olejem roślinnym. Włóż do naczynia do pieczenia. Wlej wodę i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec przez półtorej godziny. Nie zapomnij dodać wody, gdy odparowuje.
Krok 9:
Podawaj na liściach sałaty z ulubionymi warzywami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g