skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Podgrzej patelnię odrobiną tłoczonej na zimno oliwy z oliwek. Pokrój białą część pora na półpierścienie. Pory nie nadają się zbyt dobrze do jedzenia na surowo, ale gotowane nabierają delikatnego i przyjemnego słodkawego smaku.
Krok 2:
Gdy cebula osiągnie jasny aromat i miękkość, Dodaj do niej marchewki pokrojone w paski, przykryj pokrywką i pozwól im dusić się razem przez kilka minut.
Krok 3:
Bakłażan-kluczowym składnikiem tej pysznej i szybkiej sałatki ze względu na swoje botaniczne cechy jest jagoda. Naprawdę bardzo duży:) Pokrój go losowo w kostkę wraz ze skórką
Krok 4:
Połączmy wszystkie nasze warzywa razem, zamieszamy, przykrywamy pokrywką, podpalamy i zapominamy o nich na 30 minut.
Krok 5:
Gdy wszystko będzie gotowe, uszlachetnij tę sałatkę pietruszką. Dobrze komponuje się z ciepłymi warzywami. Ogólnie rzecz biorąc, w starożytnym Rzymie wierzono, że pietruszka czyni człowieka bardziej męskim i dlatego przed bitwą podawano ją gladiatorom.
Krok 6:
Wszystko gotowe, pozostaje posolić trochę pieprzu i pietruszki. Nie zaszkodzi nam też odrobina witaminy C i dążenie do zwycięstwa !!! Przed podaniem sałatkę można posypać mieszanką nasion. Zdrowe jedzenie może być bardzo smaczne! Smacznego i proszę o zdrowie.
jedzenie powinno być zdrowe i smaczne! Powinien być różnorodny i estetyczny! Możesz bezpiecznie przygotować taką sałatkę zarówno jako codzienną dietę, jak i na świątecznym stole. Próbuj, eksperymentuj i fantazjuj! I bądź zdrowy!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g