skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj wszystkie warzywa.
umyj bakłażany i odetnij ogony. Pokrój w kostkę lub paski, przykryj solą i nalegaj na bakłażana przez 1 godzinę, aby gorycz zniknęła.
zetrzyj marchewki po koreańsku. W osobnym pojemniku sparzyć marchewki. Wlej tyle wrzącej wody, aby przykryła słomkę marchewkową. Moczyć przez 3 minuty i natychmiast wrzucić do durszlaka i spłukać zimną wodą.
paprykę pokroić w paski, cebulę w półpierścienie. Czosnek lub drobno posiekaj lub wyciśnij prasą. Posiekaj gorzki pieprz.
wymieszaj słomki marchewkowe, półpierścienie cebuli i posiekaną paprykę. Wlać cukier i wprowadzić czosnek. Dopraw solą, pieprzem i kolendrą. Nie musisz dużo solić. Bakłażany też będą słone.
wyciskamy bakłażany i smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym przez 15 minut, aż będą całkowicie ugotowane i natychmiast z patelni dodaj do pojemnika do pozostałych warzyw. Dodaj gorzki pieprz i wlej ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dodaj sól. Odstawiamy na 5 godzin. Nie zapomnij okresowo mieszać bakłażana.
słoiki powinny być suche i czyste i wysterylizowane, pokrywki też. Zapakuj mieszankę warzywną w słoiki. Przykryj pokrywkami i sterylizuj: 0,75 ml-20 minut w garnku z wrzącą wodą. Natychmiast zwiń pokrywki, odwróć i zawiń, aż całkowicie ostygną. okazuje się, że 2750 g słoików. Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. W mroźną zimę przydadzą się takie bakłażany. Cieszyć się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g