bakłażan z marchewką papryka cebula

polecamy miłośnikom pikantnych koreańskich potraw! Zimą te bakłażany będą wspaniałe dekoracja Twojego stołu
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 21 % 3 g
węglowodany 71 % 10 g
70 kcal
IG: 64 / 0 / 36

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h 30 min

przygotuj wszystkie warzywa.
umyj bakłażany i odetnij ogony. Pokrój w kostkę lub paski, przykryj solą i nalegaj na bakłażana przez 1 godzinę, aby gorycz zniknęła.
zetrzyj marchewki po koreańsku. W osobnym pojemniku sparzyć marchewki. Wlej tyle wrzącej wody, aby przykryła słomkę marchewkową. Moczyć przez 3 minuty i natychmiast wrzucić do durszlaka i spłukać zimną wodą.
paprykę pokroić w paski, cebulę w półpierścienie. Czosnek lub drobno posiekaj lub wyciśnij prasą. Posiekaj gorzki pieprz.
wymieszaj słomki marchewkowe, półpierścienie cebuli i posiekaną paprykę. Wlać cukier i wprowadzić czosnek. Dopraw solą, pieprzem i kolendrą. Nie musisz dużo solić. Bakłażany też będą słone.
wyciskamy bakłażany i smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym przez 15 minut, aż będą całkowicie ugotowane i natychmiast z patelni dodaj do pojemnika do pozostałych warzyw. Dodaj gorzki pieprz i wlej ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dodaj sól. Odstawiamy na 5 godzin. Nie zapomnij okresowo mieszać bakłażana.
słoiki powinny być suche i czyste i wysterylizowane, pokrywki też. Zapakuj mieszankę warzywną w słoiki. Przykryj pokrywkami i sterylizuj: 0,75 ml-20 minut w garnku z wrzącą wodą. Natychmiast zwiń pokrywki, odwróć i zawiń, aż całkowicie ostygną. okazuje się, że 2750 g słoików. Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. W mroźną zimę przydadzą się takie bakłażany. Cieszyć się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy